A BUX 22 612 ponton érte el napi minimumát mindössze másfél órával a kereskedés kezdete után, ezt követően kétszer indult rohamra a keddi zárószintek ellen. A zárószakaszban még pluszba is fordult a mutató, amelyet végül 22 807,82 pontig, 0,2 százalékos mínuszba húztak vissza a befektetők.

A blue chipek közül a Magyar Telekom könyvelhetett el egyedül sikert, a távközlési cég részvényei 0,6 százalékkal 680 forintra drágultak, ám ennél 5 forinttal magasabban is megfordult nem sokkal a nyitás utáni, gyorsan kifulladó csúcsfutásban. A részvény forgalma nem volt kiemelkedő, alig fél milliárd forint értékben cserélt gazdát.

Az OTP forgalma sem volt számottevő, kevesebb mint 10 milliárd forintnyi részvény forgott szerdán a parketten, ám az árfolyama 129 forintos sávban ingadozott a kereskedés során. A bankpapírra 4980, de 4851 forinton is érkezett érvényes ajánlat, ám végül 4900 forinton, 0,1 százalékos mínuszban zárt.

A Mol 21 090 forintos szerdai záróára ugyan mindössze 5 forinttal alacsonyabb a keddinél, ám a papírhoz 20 595 forinton is hozzá lehetett jutni a délelőtt folyamán, ám az egyre élénkülő, végül 5,8 milliárd forintot elérő forgalom mellett a befektetők vissztornászták az olajrészvény árfolyamát.

A Richter több mint egy százalékkal 47 600 forinton landolt szerdán, miután a a délutáni hegymenete során az árfolyama a 48 400 forintot is meghaladta.

A kisebb részvények közül a Phylaxia 12 százalékos árfolyam-emelkedése volt a legkiemelkedőbb, a nap vesztese pedig az AAA Auto lett a maga 5,1 százalékos, 203 forintig tartó leértékelődésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!