A keddi, talán az IMF-látogatás tényéhez köthető nagy emelkedés után már nem voltak olyan bátrak a vevők, érezhetően bizonytalan hangulatban zajlott a kereskedés. Reggel még lendületesen felfelé indultak az árfolyamok, gyorsan el is érte a BUX napi maximumát 17 372 ponton, ám innen már lefelé vezetett az út, és majdnem 17 150 pontig zuhant az irányadó index. Az esést azonban megvették, és zárószakaszban, talán a pozitív amerikai ingatlanpiaci adatok hatására már pluszba rántották a vezető pesti mutatót - így 17 332 ponton, 0,3 százalékos emelkedéssel ért véget a nap.

A befektetők továbbra sem érdeklődnek igazán nagy lelkesedéssel a pesti parketten forgó papírok iránt, hiszen a részvénypiaci szekció forgalma alig haladta meg az ötmilliárd forintot. A blue chipek vegyesen szerepeltek, de egyikőjük sem mutatott túl nagy volatilitást. Az OTP mozgása szorosan követte a vezető indexét, így fél százalékos pluszban, 3470 forinton zárt a bankpapír. A Mol napi csúcsán, kereken 16 800 forinton zárt, ami 0,6 százalékos emelkedést jelent a keddi záráshoz viszonyítva. A Magyar Telekom 1 forinttal feljebb, 440 forinton végzett, míg a Richter 5 forinttal alacsonyabban, 36 995 forinton állt meg. A kisebbik gyógyszerpapír, az Egis viszont már nem kerülte el a nagyobb esést - bár ez is csak száz forintos értékvesztés volt, a részvény 15 700 forinton végzett. Az E-Star csak beállította tegnapi történelmi mélypontját 634 forinton, az árfolyam nem változott - igaz, nap közben 670 forint felett is járt a sokat ütött papír. Az Appeninn részvényeivel is kimutatható forgalom mellett kereskedtek, az árfolyam 1,4 százalékos esést jelzett a zárás után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!