Visszaszaladtak a medvék az európai piacokra

Nem tartott sokáig a pozitív korrekció, szerdán újra lejtőre kerültek a vezető nyugat-európai és New York-i részvényindexek.
NAPI Online, 2007. október 24. szerda, 18:38
Fotó:

Az FTSE-100 és a CAC-40 0,5 százalékkal gyengült, előbbi 6482, utóbbi 5675 pontra, míg a DAX 0,2 százalékkal 7829 pontra apadt. Közép-európai idő szerint este fél hétkor a DJIA 1,1, az S&P-500 1,4, a Nasdaq Composite pedig 2,2 százalékos mínusznál tartott.

A lejtmenetet részben a bankpapírok veszteségei okozták azt követően, hogy a Standard & Poor's lerontotta a hat év óta első ízben negyedéves veszteségről beszámoló és a rossz hitelek miatt közel nyolcmilliárd dolláros leírásra kényszerülő amerikai Merrill Lynch befektetési bank hitelbesorolását.

Az európai technológiai szektor ugyanakkor ismét meglehetősen jól szerepelt, elsősorban a francia-olasz félvezetőgyártó, a STMicroelectronics várakozáson felüli gyorsjelentésének és javított forgalmi előrejelzésének köszönhetően. Az elmúlt időszakban dráguló Fiat-részvények viszont délnek vették az irányt, miután az olasz ipari csoport az idei profittervét feljebb vitte, a jövő évit pedig változatlanul hagyta, amiből megfigyelők a nyereségnövekedés lassulására következtettek. A GlaxoSmithKline papírjai szintén estek, a befektetők nem fogadták örömmel ugyanis a legnagyobb európai gyógyszergyártó harmadik negyedévi forgalmának és eredményének csökkenését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK