Visszatáncolt a Pioneer eladásától a Unicredit

Az Unicredit túl alacsony ajánlatokat kaphatott leányvállaltára, a Pioneer vagyonkezelőre, így a tervekkel ellentétben mégsem adja azt el.
Eidenpenz József, 2011. április 22. péntek, 16:19
Fotó: Napi.hu

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem szándékozik eladni a Pioneer-t, Olaszország második legnagyobb vagyonkezelő társaságát az Unicredit - írja a Reuters. Ehelyett annak organikus növekedésére szeretnének koncentrálni a társaságnál. A céghez közel állók szerint viszont valószínű, hogy az Unicredit túl alacsony ajánlatokat kapott leányára, amelynek értékét tavaly elemzők 3,5-4 milliárd euróra tették.

Az ajánlattevők között volt állítólag két francia konkurens, az Amundi és a Natixis, valamint a brit Resolution befektetési társaság, de az olasz Intesa Sanpaolo-val is folytak tárgyalások. Az eladási szándékok fő okaként azt nevezték meg, hogy az Unicredit igyekszik megfelelni a Basel III tőke-megfelelési előírásoknak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK