Alacsony forgalomban valamelyest erősödött a forint az euróval szemben szerdán, a reggeli 278 és 279 közötti szintről a kurzus egészen 276,20 forintig ereszkedett. Délután fél öt körül valamivel magasabban 276,40/60 körül állt az árfolyam, a dollárért nem egészen 190, a svájci frankért pedig mintegy 183 forintot kértek. Úgy látszik, az elmúlt napok negatív hangulatváltása után stabilizálódhat a forint árfolyama - mondja Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője.

A régiós devizák gyengülése a részvénypiaci esések mellett, elsősorban az osztrák bankproblémák felszínre kerülése (Hypo Alpe Adria Group hétfői államosítása és az Östereichische Volksbanken állítólagos felügyeleti figyelőlistára való kerülése, melyet igaz azóta több ízben cáfoltak) és a zöld-hasú további erősödése miatt következett be - mondta Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. Újra feléledni látszik tehát az euró/forint és az euró/dollár közötti negatív korreláció - teszi hozzá.

Lévén, hogy ma már a tőzsdei hangulat is jobbnak mutatkozik, egyelőre nem várunk újabb gyengülési hullámot 280 fölé - fogalmaz a Takarékbank elemzője. Sőt, a hét végére némi enyhülést vár Sörös Csaba, hiszen a Fed kamatdöntést követő nyilatkozatok, várhatóan meg fogják nyugtatni a befektetőket az extra likviditás fennmaradásáról és ennek hatására újra a 270-275-ös sávban stabilizálódhat az euró/forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!