Visszatérhet a Graboplast a tőzsdére

Visszatérhet a Graboplast a Budapesti Értéktőzsdére, mivel azt fontolgatja, hogy a Tatabányán megvalósuló 6 milliárd 285 millió forintos beruházásához szükséges pénz egy részét tőzsdén keresztül teremti elő.
MTI-Eco, 2014. július 17. csütörtök, 11:51
Fotó: Napi.hu

Jancsó Péter, a győri székhelyű, padlóburkolatokat gyártó Graboplast elnök-vezérigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: jó esélyt lát arra, hogy a cég újra nyilvános részvénytársasággá alakul és megjelenik a BÉT-en.

A tatabányai beruházáshoz 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a társaság, a hiányzó rész előteremtésére külföldi befektetési, valamint magyar befektetési- és kockázati tőkealappal is tárgyal.

Jancsó Péter elmondta: bármelyik lehetőséget is választják, a tőkebevonás 2-3 milliárd forintot tesz majd ki, így ehhez még hosszúlejáratú hitel is társul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK