Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A hazánkban egyszer már szerencsét próbáló AAA Auto vezetése bár komolyan vizsgálja a lehetőséget, egyelőre nem döntött a terjeszkedésről, s nem határozott arról sem, valamelyik régi piacon próbálkozzanak újra (a társaság jelenleg Csehországban és Szlovákiában működik, korábban jelen volt Magyarországon, Romániában és Lengyelországban is), vagy új ország meghódításával próbálkozzon - hangzott el a cég közgyűlésén. (A válság alaposan betett a társaságnak, amelynek csak a piacok feladásával sikerült elkerülnie a csődöt).


A közgyűlésen menedzsment-opciós program bevezetéséről is döntöttek a tulajdonosok. Az opció értelmében, a társaság igazgatóságának tagjai 50 ezer AAA Auto részvényt vásárolhatnak fél euróért 2013-ban, amennyiben a cég addig folyamatosan nyereséget termel. Amennyiben a cég veszteségesen működik akárcsak egy évig is, úgy az opciók megszűnnek.


Ahhoz, hogy az opciókon számottevő nyereséget érhessenek el a vezetők komoly árfolyam-emelkedésre lesz szükség, az AAA Auto papírok ugyanis fél eurónál alig valamivel magasabban 178 forinton cserélnek gazdát a Budapesti Értéktőzsdén.


A közgyűlés az igazgatóság sajátrészvény-vásárlásra vonatkozó felhatalmazását 2011 végéig meghosszabbította. A vezetésnek az elmúlt években is lett volna erre lehetősége, ám egyszer sem élt vele.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!