Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 5,4 százalékos eséssel kezdett pénteken, az első óra vége felé 4,1 százalékos veszteséggel 836,7 pontnál tartott, 44,5 százalékkal elmaradva az év végi értékétől.

Pénteken a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 több mint 3 százalékos veszteséggel kezdett, egy óra múlva pedig már 3,8 százalékos veszteségnél tartott. A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 több mint 5,5 százalékos veszteséggel indult, egy óra múlva szintén 3,8 százalékos veszteségben volt. Párizsban a CAC-40 több mint 4,8 százalékos veszteséggel nyitott, egy óra múlva 143,3 pontos, 4,3 százalékos veszteségnél járt.

Továbbra is rosszul teljesítenek a bankok és az olajtársaságok, 5-10 százalék közötti, illetve 5-7 százalék közötti veszteségekkel. A Volvo az első órában 18 százalékkal zuhant, a várttól és a tavalytól messze elmaradó harmadik negyedévi eredményei miatt - számol be az MTI.

Az értéktozsdék nyitása után közel egy órával az északi-tengeri Brent könnyuolaj referenciafajta hordónként 64,8 dollár volt Londonban, 1,1 dollárral olcsóbb a csütörtöki zárónál. Az értéktőzsdék nyitásakor az euró 1,2697 dollár volt vételi oldalon a londoni bankközi devizapiacon, tőzsdenyitás után egy órával 1,2645 dollárnál tartott, újabb kétéves mélyponton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!