A tengerentúli befektetők már a nap elején eladásokba kezdtek, mert a óvatosabbá váltak a nagy hétfői rally után. Többet szeretnének megtudni a 700 milliárdos pénzügy mentőcsomag elköltéséről és gyenge harmadik negyedéves vállalati eredményeket várnak. Előrejelzések szerint profitok átlag 7,5 százalékkal is eshetnek az egy évvel korábbihoz képest. A Dow Jones végül 0,82, az S&P-500 0,53 eséssel zárt, míg a technológiai részvények indexe, a Nasdaq Composite 3,54 százalékkal zuhant. A bankok többsége jól szerepelt, miután a kormány bejelentette, hogy a 700 milliárdból 250 milliárdot bankrészvények vásárlására költ és kilenc nagybank jelezte, hogy él a lehetőséggel. A technológiai szektor nagyjai viszont veszítettek értékükből, mert a befektetők attól tartanak, hogy szűkülő piacon csökkentek eladásaik. Biztató jel, hogy az egynapos Libor, az irányadó bankközi kamatláb a pénteki 2,47, százalékról 2,18-ra csökkent. A három hónapos Libor 4,75 százalékról 4,67-re mérséklődött. Az olaj ára újabb 2,5 dollárral, 79 dollár/hordó alá esett, az arany unciájáért 3 dollárral kell kevesebbet adni, így 839,50 dollár az ár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!