Olaszországban már a kötvényhozamokban is látványosan megnyilvánult, hogy szinte bizonyossá vált, új választásokat kell kiírnia az államfőnek, tehát további hónapokig is vezetés nélkül marad az egyik legnagyobb problémás ország - sőt, a választások után sem bizonyos, hogy felolvad a patthelyzet.

A ciprusi válság megoldása pedig tovább erodálja a hangulatot, joggal kezdhetnek aggódni a dél-európai betétesek megtakarításuk jövőjével kapcsolatban (ennek megfelelően tovább zuhantak az olasz és spanyol bankrészvények) A nap folyamán közzétett makroadatok is inkább kedvezőtlennek ítéltettek.

A londoni FTSE 100 még jól megúszta a napot 0,2 százalékos esésével, a DAX viszont 1,2, a párizsi CAC-40 pedig 1 százalékot esett, és a periféria tőzsdéin is hasonló léptékben morzsolódtak le az árfolyamok. Athénban 4 százalékkal esett a kompozit index, amit főként azok a vállalatok rántottak le, amelyek milliárdokat vesztenek a ciprusi betétrombolással. Az EADS 3,1 százalékot esett, miután a Lagardére közölte, eladja 7,5 százalékos részesedését. Az Allianz a török Yapi Kredi biztosító felvásárlásának bejelentésére vesztett értékéből 2,2 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!