Visszatért a forint, de jöhet a nagyobb gyengülés

A kezdeti gyengülés után délutánra újra erősödött a forint a bankközi devizapiacon, de érdemi forgalomról ezúttal sem volt szó.
NAPI Online, 2007. szeptember 17. hétfő, 15:47
Fotó:

Az euró jegyzése a nap jó részét 255,30-255,60 körül, a dollár kurzusa 184 forint felett töltötte. A hazai fizetőeszköz gyengülését a brit jelzálogpiaci szereplő, a Northern Rock körüli vihar nyomán a nemzetközi piacokon kialakult bizonytalanság magyarázta. Délután magához tért a forint, az euró 254,80, a dollár 183,40-re süllyedt.

Devizapiaci szakértők szerint miután a jövőben is valószínű, hogy egy-egy kisebb-nagyobb bank bajba kerül a jelzálog-turbulenciák okán, ráadásul a Federal Reserve-től is kamatvágást várnak, nincs helye további forinterősödésnek. Az ING Bank szakértője szerint a közeljövőben 260 forintig drágulhat az euró, az emelkedés tempója alapvetően attól függ, mit lép kedden a Fed.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK