Visszatért a jó hangulat New Yorkban

Az előző napi esést követően csütörtökön erősödtek a New York-i tőzsde főbb mutatói. A hónapot az indexek két-három százalékos veszteséggel fejezték be.
Domokos Erika, 2018. március 29. csütörtök, 23:34
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 311,56 ponttal, 1,31 százalékkal, 24 159,98 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 36,46 ponttal, 1,4 százalékkal gyarapodott, és 2641,46 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 114,22 ponttal, 1,64 százalékkal lett több, és 7063,45 ponton zárt - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

Március során a Dow Jones indexe 3,47 százalékot, az S&P 500-as mutatója 2,65 százalékot, a Nasdaq Composite mutatója pedig 2,88 százalékot veszített értékéből.

Az árfolyamindexeket elsősorban a nagy technológiai cégek papírjai vitték feljebb csütörtökön, korábbi nagy veszteségeikből felfelé korrigálva. A technológiai szektort az elmúlt napokban nagyban megterhelte a Facebook "adathasznosítási" gyakorlata miatt kitört bizalmi válság.

A Facebook részvénye a hónap eleji értékéhez mérten tizennégy százalék veszteséggel kezdte a csütörtöki kereskedést, a nap folyamán négy százalékkal erősödött. Az Apple árfolyama két százalékkal emelkedett, az Alphabet részvénye három százalékot nyert, de a Netflix is feljebb araszolt negyed százalékkal.

A Microsoft is elért majdnem másfél százalékos nyereséget a működésének gyökeres átszervezéséről tett bejelentésnek köszönhetően.

Az Amazon.com részvénye közel két százalékkal esett Donald Trump elnöknek az adófizetési gyakorlatát bíráló Twitter üzenetét követően, de később árfolyama helyreállt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK