Visszatért az erő Budapestre

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 305,19 pontos, 1,13 százalékos emelkedéssel, 27 394,19 ponton zárt kedden.
MTI-Eco, 2016. június 7. kedd, 18:56
Fotó: Reuters

A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.

A Mol 205 forinttal, 1,25 százalékkal, 16 565 forintra erősödött, 2,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 111 forinttal, 1,61 százalékkal, 7000 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal, 450 forintra csökkent, forgalma 387,5 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 57 forinttal, 1,01 százalékkal, 5702 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: alapvetően pozitív hangulat jellemezte a BÉT napi üzletmenetét, részben a kedvező európai hangulat, illetve a kedden napvilágra hozott magyar makroadatok miatt. Kiss Mónika szerint kedden is kedvezően befolyásolta az üzletmenetet, hogy Janet Yellen, a Fed elnöke Philadelphiában egy üzleti fórumon hétfőn tartott beszédében pozitív képet festett az amerikai gazdaság kilátásairól, és számos új bizonytalansági tényező alakulásától tette függővé az alapkamat további emelésének a valószínűségét.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szintén a pozitív nemzetközi hangulatnak és a kedvező magyar makroadatoknak tulajdonította, hogy a BÉT vezető részvényeinek többsége erősödött a keddi forgalomban. Szerinte a kedden nyilvánosságra hozott államháztartási adat pedig ahhoz is hozzájárult, hogy a forint a nap folyamán erősödött az euróhoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője pedig azt emelte ki, hogy a kedvező nemzetközi és magyar üzleti hangulat következtében a BÉT forgalma is visszatért a korábbi szintjeihez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK