A jelentős pluszból induló BUX az első órában még lefelé tartott, utána viszont szinte korrekciómentesen erősödött, a kereskedés végén 1,5 százalékos pluszban, 23 174 ponton állapodott meg. A forgalom nem volt magas, közel 19 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket. A decemberi BUX-határidő elszámolóára 1,4 százalékkal 23 238 pontra emelkedett. A blue chipek mindegyike tisztességes nyereséget ért el, a legjobban az utóbbi időben esésben és emelkedésben is élen járó OTP szerepelt. A keddi napot 7400 forinton záró bankpapír közel 100 forintos pluszból startolt, majd fokozatosan növelte nyereségét. A kereskedés végére a több mint tízmilliárd forint értékben gazdát cserélő részvény 2,2 százalékkal 7565 forintig értékelődött föl. Emelkedés tekintetében nem sokkal maradt le a Mol és a Magyar Telekom sem, előbbi 1,5 százalékkal 22 130 forintra, utóbbi 1,4 százalékkal 949 forintra drágult. A Richter 40 405 forintos záróára 0,8 százalékkal múlta felül a keddi árfolyamot. A közepes kapitalizációjú részvények piacát nem jellemezte ilyen optimizmus, a Graphisoft jegyzése például 0,9, az FHB árfolyama 0,4 százalékkal csökkent. Fölfelé tartott az Émász és az Egis kurzusa, előbbi 1,8 százalékkal 18 940 forintra, utóbbi 1,5 százalékkal 26 805 forintra erősödött. Az ismét jelentős forgalmat generáló Econet 85 forinton stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!