Visszatértek a keddi szintek New Yorkban

A gyengén startoló vezető tengerentúli részvényindexek előző napi záróértékük közelében fejezték be a szerdai kereskedést.
NAPI, 2010. június 16. szerda, 22:06
Fotó:

A DJIA plusz nullában 10 409 ponton, az S&P-500 nem egészen 0,1 százalékos gyengüléssel 1115 ponton, a Nasdaq Composite pedig érdemi változás nélkül 2306 ponton zárt.

Határozott iránymutatással a friss amerikai makroadatok nem szolgáltak, hiszen míg a lakáspiac a vártnál erőteljesebb gyengülést mutatott, addig az ipar teljesítménye lendületesebben nőtt májusban. Utóbbi fejlemény erősítőleg hatott a General Electric árfolyamára, miközben a FedEx papírjait a piaci várakozásoknál szerényebb profitelőrejelzés küldte lejtőre.

A BP részvényei mély gödörből lábaltak azután, hogy sajtóértesülések szerint az olajtársaság elfogadta Barack Obama amerikai elnök javaslatát, és húszmilliárd dolláros alapot hoz létre a Mexikó-öbölbeli olajkatasztrófa károsultjai részére. A befektetők jókedvét az sem vette el végleg, hogy a BP arról is határozott, hogy három negyedéven át nem fizet osztalékot.

A Fannie Mae és a Freddie Mac részvényei ugyanakkor óriási zuhanást produkáltak, miután kezdeményezték mindkét jelzálog-finanszírozó papírjainak kivezetését a New York-i börzéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK