Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A reggeli 17 515 pontos napi minimumról egészen 18 209 pontig emelkedett délutánra a BÉT irányadó mutatója, majd ott megtorpanva az utolsó másfél órában kissé visszavonult, ám így is közel 2 százalékos pluszban, 18 071,84 ponton tudott zárni.

A blue chipek közül a kedden a szégyenfal tetejére került OTP teljesített ma a legjobban, a bankrészvény 5,2 százalékos pluszban, 4700 forinton zárt, bár reggel még 4351 forinton, keddi záróára alatt is kereskedtek vele. Az OTP-papírok forgalma ismét átlagon felüli, közel 33 milliárd forint volt.

A reggeli órákban egyedül a Mol tudott elszakadni mélységtől, a 13 200 forintos árfolyamról induló papír 13 840 forintig szökött fel, ám a kereskedés utolsó másfél órájában az olajpapír mögül is elfogyott a lendület, olyannyira, hogy napi maximumáról 240 forinttal szánkázott lefelé. A Mol így 2,3 százalékos árfolyam-nyereséget realizált a nap végén.

A blue chipek közül a Richtert érték a nagyobb veszteségek; a gyógyszerpapír mindössze egy rövid időre bukkant fel a pozitív tartományban késő délelőtt, 250 forinttal haladva meg tegnapi záróárát, hogy onnan még mélyebbre, 35 600 forintig hulljon alá. A tengerentúli tőzsdenyitás utáni általános jókedv közepette a Richter részvények megítélése is javult, így a gyógyszerpapír végül 35 900 forintos záróárfolyamot tudott beállítani.

A Magyar Telekom részvényei még reggel elérték a 666 forintos napon belüli mélypontot, s a szerencsétlen számtól csak nehezen tudott elszakadni - a részvény árfolyama a nap nagy részében 668-672 forintos sávban oldalazott. Egy sikertelen kitörési kísérletet követően, amikor a jegyzés egészen 680 forintig megugrott a távközlési cégbe fektetők végül veszteséges napot zártak, 675 forintos árfolyam mellett 0,3 százalékos mínuszba terelve az árfolyamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!