A keddi kereskedés végére a blue chipek közül egyedül a Richter árfolyama mutatott pozitív kilengést; a BÉT-en kereskedett nagyobbik gyógyszerpapír 0,28 százalékos pluszban, 48 155 forinton zárt, miután a nap végén sikerrel törte át az előző napi zárószinteket. A papír jegyzése a napi legmagasabb értékén állt meg, újabb éves csúcsértéket állítva fel ezzel. Az Egis 0,39 százalékkal emelkedve 20 500 forinton landolt, ám napközben ennél magasabban, 20 580 forinton is megfordult. Az OTP-részvények 4850 forinton végeztek, ami 3,39 százalékos leértékelődést jelent a hétfői záróárhoz képest. A bankrészvényre mindössze 5,4 milliárd forint értékben érkezett kötés; ez elmarad még a nyári uborkaszezon során megszokott forgalomtól is. Az OTP kereskedése kedden 4948 forinton indult, az árfolyam innen csökkent késő délutánra 4843 forintra, azt követően, hogy felmerült: az európai bankok stressz-tesztjeinek eredménye nem tükrözi a pénzintézetek valós helyzetét. A Magyar Telekom papírjai 0,44 százalékkal értékelődtek le, ami 3 forintos árfolyam-veszteséget jelent a hétfői 687 forintos záróárhoz képest. A távközlési cég részvényei a záróárnál 4 forinttal lejjebb is megfordultak a nap folyamán alig több mint fél milliárdos forgalom mellett. A Mol részvényei az elmúlt napok jó hírei ellenére is mérséklődtek, 0,60 százalékkal 21 560 forintra. Az olajpapír már nyitásban veszteséggel forgott, árfolyama 21 300 forintig csökkent a kereskedés során, majd innen korrigált a nap eleji szintek közelébe. A kisebb papírok közül az Orco felértékelődése volt a legdinamikusabb, az ingatlan-fejlesztő cég részvényei 6,81 százalékkal 2195 forintra drágultak, szórványos érdeklődés mellett. Az RFV is kitűnt a sorból, a részvény jegyzése 2,51 százalékot csökkent a nap végére, 7799 forintra - a papír a legkeresettebb kisrészvény volt kedden a pesti parketten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!