Visszavonul a Karsai

A Pannonplast Rt. tájékoztatása szerint a Karsai Holding volt az eladója annak a 81 ezer darab Pplast részvénynek, amelyet a cég megvásárolt a mai kereskedési napon 2431 forintos átlagáron. Ezzel a Pannonplastban irányító pozícióra törő, a jegyzett tőke valamivel több mint 10 százaléka felett diszponáló Karsai Pannonplast csomagjának nagyjából 18-20 százalékától vált meg.
Lovas-Romváry András, 2002. június 6. csütörtök, 15:16

Bár a Pannonplast részéről egyszerű árfolyamvédelemnek minősítették a vásárlást, a műanyagipari társaság vezetése vélhetően örömmel vette, hogy a hatalomátvétellel, s az irányításba való beleszólással többször sikertelenül próbálkozó Karsai egyelőre visszavonulót fújt. Az ügylet egyébként "barter" is lehetett, hiszen a Pannonplast Dexter nevű leányvállalatának telephelyét és néhány gépét nemrég vette meg a Karsai Holding. A vételárat ugyan nem hozták nyilvánosságra, de korábban Karsai Béla a teljes Dexter értékét 4-500 millió forintra tette, így a néhány gépétől megfosztott cég értéke akár nagyjából meg is egyezhetett a részvénypakett árával.
A Pannonplast menedzsmentnek tehát jó hír a take-overrel próbálkozó befektető visszakozása, ugyanakkor ez a részvényesekről nem mondható el. A tranzakció üzenete ugyanis, hogy akár jó irányba, akár rossz irányba mozdul a cég stratégiája, a menedzsment marad, s a részvényes csak külső szemlélő a színjátékban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK