A forint eurójegyzése 266,45-ig emelkedett kedd reggel, ami a hazai deviza több mint fél százalékos gyengülését jelenti a közös európai fizetőeszközzel szemben. Ezzel párhuzamosan az UniCredit által a forinttal szembeni vételre ajánlott lengyel zloty is gyengülésnek indult; az EUR/PLN kurzusa szintén fél százalékkal 4,105-re korrigált. A cseh korona 0,6 százalékos euróval szembeni gyengülése után 25,740-en áll a kurzus.

A dollárért 185,15 forintot, a svájci frankért 174,25 forintot kértek reggel 10-kor a bankközin.

A térségi devizák negatív korrekciója mögött a dollár euróval szembeni pozícióinak visszahódítása áll - a hétfő esti 1,4420 körüli szintekről a zöldhasú egészen 1,4375-ig szaladt le nyitás után, ahonnan ugyan ismét gyengülésnek indult, ám ezúttal az 1,44-es sávon belül tudott maradni - jelenleg 1,4385-ön áll. A hangulatváltozáshoz hozzájárulhat az is, hogy a főbb európai részvénypiacok a pirosban nyitottak, felvetve a gyanút, hogy esetleg elindult az egyes elemzők által oly régóta beígért nagyarányú korrekció.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!