Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rivális alapok 94 százaléka magasabb hozamot ért el márciusban, mint a világ egyik legnagyobb kötvényportfólióját kezelő Pimco vezető részvényalapja, a Total Return kötvényalap - írja a Financial Times. A befektetési alapok teljesítményét mérő Mornigstar szerint az alap teljesítménye mintegy 40 bázisponttal maradt el az elmúlt egy évben saját benchmarkjától.

Az alap kezeléséért elvileg a cég vezetője, Boll Gross a felelős, de nem teljesít jól az utóbbi időben az a portfólió sem, amelynek irányítását nemrég vette át a "kötvénykirály"-nak is hívott szakember.

A Morningstar becslései szerint a befektetők márciusban 3,1 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki a Total Return alapból, ezzel ez már a 11 hónap, amikor pénz távozik a kezelt alapból. A tőkekivonás mértéke tavaly április óta elérte az 52,1 milliárd dollárt.

A Pimco számára ezek a hírek a legrosszabbkor jöttek, hiszen a cég hírnevét amúgy is megtépázta Mohamed El-Erian társigazgató korábbi távozása. El-Erian távozásához állítólag a Gross-szal meglévő konfliktusok vezettek, s ezzel kapcsolatban az utóbbi időben sokan kritizálták Gross vezetési stílusát.

A Total Return alap több, mint fél százalékot bukott áprilisban, Gross ugyanis inkább rövidebb futamidejű kötvényekkel töltötte fel azt, s ez nem bizonyult jó stratégiának - írja a lap.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!