Vitték a tech-papírokat

New Yorkban a korábban becsültnél gyorsabban növekvő termelékenységről, a munkaerőköltség emelkedéséről és az állástalanok számának gyarapodásáról szóló makroadatok mellett a gyógyszerszektorból érkező jó hírekre, illetve a meglóduló, 55 dollár felé tartó olajárra koncentráltak a befektetők - a részvényindexek kisebb-nagyobb nyereséggel zártak.
NAPI Online, 2005. június 3. péntek, 08:14
Fotó:

A bankrészvények az érdeklődés középpontjába kerültek, a nyereségbeszámolók és a fúziókról szóló hírek nyomán. A J.P. Morgan Chase papírjai a nap végére jelentősen mérsékelték veszteségüket - az esés hátterében a bank elnökének profitfigyelmeztetése állt.

A drágább olaj ellenére emelkedett a légitársaságok ázsiója, miután két cég, a Continental Airlines és az American Airlines erősebb májusi forgalomról számolt be. A kiskereskedelmi cégek szintén a nyertes oldalra kerültek, az iparág cégei ugyanis a vártnál kedvezőbb májusi eladási adatokról számoltak be. A tech-szektor sem maradt ki az erősödésből. Az Intel alelnöke, Sean Maloney közölte: a laptopok iránti kereslet a várakozás-sáv felső széléhez állt közelebb.

A világ vezető félvezető-gyártója azzal is megörvendeztette a befektetőket, hogy bejelentette, megszerezte első vevőjét a mobiltelefon-piacon. A Storage Technology Corp. részvényei szárnyaltak, miután a Sun Microsystems közölte: 1,4 milliárd dollár készpénzért megvásárolja az adattároló berendezések gyártásával foglalkozó céget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK