Víz alatt maradt Budapest

Hiába a görög privatizációs és megszorító csomag második részletének megszavazása, illetve a német bankok önkéntes részvétele az adósságátütemezéshez, a zárás előtti percekben 0,6 százalékos mínuszig lökött BUX a zárószakasz felrántásával együtt is 0,04 százalékos veszteséggel 22 693 ponton zárta a félév utolsó kereskedési napját.
NAPI, 2011. június 30. csütörtök, 17:22
Fotó:

Ebben egyes papírok esetében a kerek záróárak alapján akár a kirakatrendezés is szerepet játszhatott, főleg figyelembe véve, hogy a 18,6 milliárdos napi összforgalom oroszlánrésze esett a zárószakaszra.

A blue chipek közül egyértelműen a Mol volt a legnagyobb vesztes, miután a horvát miniszterelnök helyi lapértesülések szerint az INA részvényesi megállapodásának felbontását sem tartja kizárhatónak. Az olajpapír így végül 1,4 százalékkal 21 000 forintra rontott.

Az OTP ellenben közel 1 százalékkal 5965 forintra javított, így záróára csak 5 forinttal maradt el napi maximumától. A Magyar Telekom beragadt előző záróértékén, így ismét 589 forinton végzett.

A Richter árfolyama 0,15 százalékkal 36 205 forintra erősödött, ám kisebb szektortársa még szebben teljesített, 1,4 százalékkal 19 700 forintra javított.

A kisebb papírok közül folytatódott az Est Media (ex-econet vesszőfutása), amelynek árfolyama ezúttal 13,5 százalékot esve 199 forintra olvadt (ez az összevonás előtti időben 19,9 forintot jelentett volna). A befektetők így látszólag a jelenlegi szint mellett még mindig nem bíznak a menedzsment reorganizációs tervében.

Látványosan kerekre sikeredett az alapvetően igencsak illikvid Elmű és ÉMÁSZ záróárfolyama, előbbi közel kétszázalékos emelkedéssel 24 000, míg utóbbi fél százalékot erősödve 19 000 forinton búcsúzott. Az E-Star esetében pedig hogy, hogy nem, éppen 10 250 forinton született az utolsó kötés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK