Vízfelszínre került Budapest, Európa esik

A délelőtti átmeneti gyengélkedés után újra a nyereséges zónába került a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. Ezzel szemben Európa délnek tartottak.
Napi.hu, 2014. október 30. csütörtök, 12:10

A BUX dél körül 0,1 százalékos pluszba került azután, hogy a délelőtti órákban megjárta a veszteséges zónát is. A vezető indexek vegyesen mozogtak.
A Mol 0,3 százalékkal járt a szerdai záróértéke alatt, a részvények 11 465 forintot értek. A Magyar Telekom részvényei 324 forinton stagnáltak. Az OTP 0,2 százalékkal emelkedtek, a papírok 3956 forintot értek, míg a Richter-papírok 0,8 százalékos erősödés után 3705 forintra drágultak.

Ezzel szemben Európa vezető indexei lefelé tartottak: az FTSE-100 1,2, a DAX, 1,8, a CAC-40 1,3 százalékos esésben volt, a Stoxx Europe 600 0,9 százalékkal gyengült. A periféria indexei is veszteségben jártak: a milánói FTSE MIB 2, a madridi IBEX-35 2,1 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK