Víztőzsdét indít a FuturAqua

Vízkvóta-kereskedési portált, azaz víztőzsdét szándékozik indítani jövőre a FuturAqua Ásványvíztermelő Nyrt.
MTI, 2012. július 17. kedd, 16:51
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában jegyzett társaság vízkvótajegyzési felülete már elérhető - a vizkvota.hu címen -, de még továbbfejlesztés alatt áll, a kereskedési rendszert jövőre tervezik elérhetővé tenni - közölte a Futuraqua kedden a tőzsde honlapján. A víztőzsde kereskedési rendszerében a hazai és külföldi vízkutak kvótáival, tehát lekötött kapacitásaival lehet majd kereskedni. A kvóták szabályozott piaci kereskedelme lehetőséget kínál arra, hogy a befektetők a többi árupiaci instrumentumhoz hasonlóan tudják adni-venni a vizet - áll a weboldalon.

A társaság elkötelezett, hogy magyarországi központtal indítsa meg az édesvíz kvótakereskedelmét, részt vegyen a globális ivóvízellátásban és az ahhoz kapcsolódó kereskedelemben. A FuturAqua által kimunkált és oltalom alá helyezett projekt megalapozhatja az édesvíz befektetési célú vagy akár spekulatív kereskedelmét a vállalat elvárásai szerint.

A honlap szerint a társaság a szerződéses partnerei, illetve a vagyonkezelésbe vont kútjai révén évente 250 millió liter ásványvizet adó vízbázist ér el, továbbá rendelkezik Fejér megyében egy saját, 53 millió liter/év vízkivételi kvótájú kúttal. Ezeken kívül Magyarországon három újabb kút hasznosításáról tárgyal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK