Vízválasztóhoz érkeztünk - ma megmérettetik Magyarország

A mai nap lesz a vízválasztó a tőzsdén, mivel az elmúlt két napban az európai hurráoptimizmus mérsékelte a magyar piacra nehezedő eladói nyomást. Ma viszont megszakadhat a pozitív hangulat Európában is.
NAPI, 2012. január 4. szerda, 08:59
Fotó: Napi.hu

Érdemi forró pénzek nincsenek a piacon, így ma kiderülhet, hogy az a szűk vételi réteg, amit a belföldi befektetők képviselnek elég lesz-e arra, hogy megállítsa hogyha van nettó eladó a magyar eszközökben - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

A tegnapi eséssel meglehetősen pesszimista kép rajzolódik ki a főbb részvényeinknél: a Mol-nál a 17200 forintos támaszt figyelik árgus szemekkel a befektetők, ennek letörése további eladókat hozhat.

Az OTP részvényét 3150-nél tegnap még megtartotta az emelkedő trendvonal alsó széle, ám ilyen forintárfolyam mellett könnyen letörhet, ami ugyancsak eladási hullámot okozhat a stop szintek elérésével.

A Magyar Telekom részvény esetében emelkedésre nincs ok, inkább az 500 forint alatti régiót veheti célba az árfolyam.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.01.04 09:44

Ma vízválasztó?
Miért nem ez a másodperc?
A víz már elválszatódott, lemaradtak volna róla?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html