A világ vezető autógyártója szerdán azt közölte, hogy az egyszeri tételek nélküli működési eredménye 900 millió euróra zuhant a március végével záródott idei első negyedévben az egy évvel korábbi 3,9 milliárd euróról.

A cég adózás előtti nyeresége 700 millió euróra zsugorodott a tavalyi első negyedévi 4,1 milliárd euróról.

Az eladásból származó bevétele 8,3 százalékkal, 55,1 milliárd euróra esett, míg az értékesített járművek száma 23 százalékkal, 2 millióra csökkent.

Frank Witter, a Volkswagen pénzügyi vezetője szerdán újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a folyó második negyedévre működési veszteségre számítanak, és az idén eladott járművek száma lényegesen elmarad majd a múlt évitől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!