Ahogyan az elmúlt napokban, ezúttal is a mind erősebb Rita hurrikán, illetve a 68 dollár fölé emelkedő olajár állt a figyelem középpontjában. A biztosítók papírjai nem tartoztak éppen a nyertesek közé, szemben az olajipar részvényeivel. Bár a vezető részvényindexek a nap végére javítottak, az olajpapíroktól fűtött FTSE-100 kivételével csütörtökön is veszteséggel zártak. Párizsban a meglepetésszerű profitcsökkenésről beszámoló Pernod Ricard italgyártó részvényei a legnagyobb vesztesek listájára iratkoztak fel. A frankfurti börzén a Volkswagen 4 százalék feletti drágulással több mint hároméves csúcson zárt. A VW-rali hátterében azok az autógyártó által egyelőre nem kommentált találgatások álltak, amelyek szerint Kirk Kerkorian amerikai befektető-guru részesedést vásárolna a cégben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!