Volt egy hirtelen erősödés a forint piacán

Délelőtt egy hirtelen erősödéssel 276 forintig ment az euró árfolyama, ahonnan mostanra 277 közelébe gyengült vissza a magyar deviza az euróval szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2012. október 18. csütörtök, 10:47
Fotó: Napi.hu

A reggeli erősödés nagy forgalom mellett ment végbe - mondta Ruzsonyi Ákos. A Commerzbank devizapiaci üzletkötője szerint a forint reggeli menetelésében közre játszot az is, hogy az euró/dollár kurzusa 1,31 fölött járt, illetve Lengyelországi fejlemények.

Utóbbival kapcsolatban elmondta: délelőtt egy meglehetősen nagy csalódást okozó ipari termelési adat jött ki (a 3,9 százalékos várt bővülés helyett 5,2 százalékos visszaesést mutattak az adatok), ami kissé lehűtötte a masszív kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozásokat.

Európában a piac a ma kezdődő európai uniós csúcsra figyel, bár előzetes kommentárok szerint nem várható jelentős előrelépés az eddigiekhez képest. A tengerentúlon látnak napvilágot olyan makroadatok, amelyek piacmozgató hatásúak lehetnek. Egyebek mellett munkaerőpiaci adatok, illetve a Philadelphia Fed index és a Leading Indicators, amelyek az amerikai gazdaság állapotáról adnak pontosabb képet.

Az eurót jelenleg 276,77, a dollárt 211,24, míg a svájci frankot 229 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK