Volt kereslet az olasz kötvényekre

Felemás eredményt hozott az olasz kötvényaukció; míg a hozamok csökkentek, az értékesített mennyiség elmaradt a céltól.
NAPI, 2011. december 29. csütörtök, 12:21
Fotó: Napi.hu

Vegyes eredményeket hozott a hosszabb lejáratú, három-, illetve tízéves olasz államkötvények aukciója csütörtökön. A három- és tízéves hozamok csökkentek, előbbi a novemberi aukción kialakult 7,89 százalékról 5,62 százalékra; míg a tízéves kötvényt 6,98 százalékos hozam mellett vitték el a korábbi 7,56 százalékot követően.

Azonban az 5 és 8,5 milliárd euró között tervezett bevételi cél nem teljesült maximálisan, ugyanis végül 7,017 milliárd euró összegben sikerült értékesíteni a kötvényeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK