A reggeli órákban még 286,50 forintot is kértek az euróért, azonban innen a kora délutáni órákig tartó erősödésbe fogott a magyar deviza, amelynek eredményeképp a 283 forintot is érintette az euró jegyzése - mondta el Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. A piacnak volt mire figyelnie, hiszen a magyar parlamenti hírek mellett európai és tengerentúli makroadatok, és a jó céges eredmények teremtette kedvező hangulat is befolyásolta a kereskedést. Ugyancsak pozitívan ítélte meg a piac GDP-arányosan 3,8 százalékos idei magyar költségvetési hiánycél melletti újabb kormányfői szándéknyilatkozatot; azonban a jövő évvel kapcsolatban már bizonytalanabb a lép, mivel a 2,8 százalékos hiánycélról már nem nyilatkoztak ilyen határozottan. A bizonytalanságokat az euró dollárral szembeni emelkedése is kompenzálta némileg, a közös európai devizát délután öt óra előtt 1,2920 dolláron jegyezték. Ugyanekkor egy euróért 284, egy dollárért 219,90, egy svájci frankért pedig 211,30 forintot kértek. Az üzletkötő szerint a piacok a várhatóan a péntek délután publikálandó stresszteszt-eredményeket is árgús szemekkel fogják figyelni; és bár részeredmények már kiszivárogtak, addig egyfajta kivárás jellemezheti a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!