Volt olyan az USA-ban, aki kiheverte a görögöket

Mérsékelt emelkedéssel zárták a pénteket az Egyesült Államok főbb tőzsdeindexei. A DJIA nem heverte még ki teljesen a kaotikus kedd reggelt, a többség azonban még növekedni is tudott.
NAPI, 2012. március 10. szombat, 09:46
Fotó: Napi.hu

A hét utolsó munkanapját ha mérsékelten is, de növekedéssel zárták a fő egyesült államokbeli tőzsdeindexek. A Dow Jones Ipari Átlag 0,11, a Nasdaq 0,60 és az S&P-500 0,36 százalékkal haladta meg a nyitás szintjét. Mindez ha enyhén is, de hozzájárult a keddi zuhanást követő emelkedéshez. A hét elején ugyanis a görög aggodalmak és a kínai GDP-előrejelzés szűkítése miatt bezuhant az összes tőzsde.

A Dow Jonesnak még így sem sikerült visszakerülnie a hétfői reggeli szintjére, 0,42 százalékkal még mindig elmarad, ugyanakkor a másik két index túl tette magát mindezen és pozitív tartományban zárta a hetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK