Tegnap sem bírt a 23 pontos szinttel a BUX index. Bár a vezető mutató a kereskedés elején gyorsan 23 070 pont közelébe szaladt fel, azonban innen egy jó 150 pontos esés következett, s a kereskedés nagy részét egy szűk, alig 100 pontos sávban töltötte az index. Végül mindössze 12 pontos emelkedéssel fejezte be a napot, 22 984 ponton.


Az elmúlt hetekben megnövekedett részvényforgalmat mintha elfújták volna. Kevesebb, mint 13 milliárd forint értékben cseréltek gazdát részvények az azonnali piacon, ebből több mint 8 milliárd forintot tett ki az OTP forgalma. A bankpapír kereskedése egy szűk, mindössze 60 forint szélességű sávban mozgott, a kereskedés végén ennek a sávnak a felső szélén búcsúzott, 5778 forinton, ami fél százalékkal haladja meg a pénteki záró értéket. A Mol piacán a forgalom megmaradt, a lendületnek viszont napok óta nyoma sincs, az olajipari részvényből ugyan közel 2,5 milliárd forintnyi megfordult, az árfolyam viszont fél százalékkal lefelé csorgott, 22 300 forintra. A Richter részvényei sem voltak jó passzban, a gyógyszergyári papírok 0,8 százalékkal lettek olcsóbbak a kereskedés végére, 42 200 forinton zártak. Az Egis 20 650 forinton stagnált. A Magyar Telekom viszont a jegybanki kamatemelés ellenére is felkeltette a befektetők érdeklődését, a távközlési társaság papírjai 9 forinttal, 558 forintra ugrottak.


A kisebb papírok közül persze ezúttal is volt olyan, ami nagyobbat tudott ugrani, vagy éppen esni. A  Csepel Holding részvényei 5,5 százalékkal drágultak, a hihetetlenül illikvid Elmű 4,8 százalékkal drágult. A Hybridbox is tovább menetelt felfelé, ezúttal 4,5 százalékkal és immár 980 forinton jár. 7,8 százalékkal 3500 forintra hullott viszont az Őrmester részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!