Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt csökkenés várható az európai piacokon a kereskedés nyitásakor, a BÉT pedig vélhetően követi a nemzetközi trendet.

A vezető részvényekről megjegyezte, hogy a Molnak a legjobb a technikai képe, míg az OTP árfolyama várhatóan oldalazó mozgást végez.

Az elemző szerint a befektetők a héten többek között az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek majd.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. helyettes vezető elemzőjének kommentárjában közölte, szűk tartományban határozott irány nélkül indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén.

Kiemelte, a hosszú hétvége alatt tette közzé az Európai Bankhatóság (EBA) az európai bankokat érintő stresszteszt eredményeit, amelyet minden bank, köztük az OTP is megugrott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 710,49 pontos, 1,95 százalékos emelkedéssel, 37 155,21 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 18,6 milliárd forint volt. A Mol 30 forinttal, 1,01 százalékkal 3006 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 3,00 százalékkal 10 300 forintra nőtt, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 391 forintot ért, forgalma 398,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 2,90 százalékkal 5330 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!