A Dow 167 pontos eséssel 1 százalékot vesztett értékéből, az S&P-500 0,9, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal gyengült a nap végére.

Nem sokkal a délutáni nyitás után meredeken esni kezdtek a New York-i indexek, elsősorban a kedvezőtlen makrogazdasági adatok és a Wal-Mart kiskereskedelmi áruházlánc gyenge negyedéves jelentése miatt.

A munkanélküli segélyt kérők száma csökkent, és az áprilisi inflációs adat is jó volt, de a befektetőkre jobban hatottak az ipari adatok. A márciusi 0,9 százalékos növekedés után áprilisban havi szinten 0,6 százalékkal csökkent az ipari termelés, és az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve további számításai szerint a feldolgozóipari teljesítmény is visszaesett.

A Wal-Mart negyedéves profitja 5 százalékkal csökkent, riválisáé a Kohl kiskereskedelmi cégé 15 százalékkal, ennek hatására mindkét cég részvényárfolyama 2,5 százalék körüli értékkel gyengült, és magukkal húzták a legtöbb kiskereskedelemmel foglalkozó cég részvényárfolyamát is.

A részvénypiaci bizonytalanságot látva néhány befektető az amerikai államkötvények felé fordult. A tízéves lejáratú amerikai államkötvények hozama az idén először csökkent 2,5 százalék alá a nagyobb kereslet hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!