A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,35 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,22 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,12 százalékos mínuszban nyitott.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,19 százalékos veszteségben indította a kereskedést.

A befektetők hangulatát rontotta a Szíria körüli feszültség kiéleződése, valamint az amerikai-kínai kereskedelmi vita. A washingtoni és pekingi békülékeny hangvételű nyilatkozatok után elemzők arra számítottak, hogy szélesre nyíltak a kapuk a tárgyalások előtt, elkerülendő egy kereskedelmi háború kirobbanását, ám egyes értesülések szerint az előzetes megbeszélések zátonyra futottak - írta az MTI.

Az eurót 1,2372 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda reggel kilenc órakor, napi szinten 0,14 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben túlnyomórészt csökkentek az indexek szerdán, noha a nap első felében jelentős volt az emelkedés, a Wall Street nyomdokain haladva.

New Yorkban kedden a Dow Jones 1,79 százalékos, az S&P 500-as mutató 1,67, a Nasdaq Composite pedig 2,07 százalékos nyereségben fejezte be a kereskedést. Tokióban viszont a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,40 százalékos, az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,48 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 0,29 százalékos veszteségben zárt, míg a vezető sanghaji index 0,52 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 0,50 százalékos nyereségben közelített a záráshoz szerdán.

A Brent és a WTI ára csökken, két egymást követő nyereséges nap után. A legközelebbi, júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,35 százalékos mínuszban, 70,79 dolláron, a májusi WTI pedig 0,15 százalékos veszteségben, 65,41 dolláron forgott.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!