Vörösbe borulhat Budapest

Csökkenésre, a hétfői kereskedés mérsékelt folytatására számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 20. kedd, 08:56
Fotó: Napi.hu

A kereskedés kivárással kezdődhet, a nap egészében pedig a hétfői kereskedés mérsékelt folytatása várható alacsonyabb forgalom mellett, ezért összességében a BUX-index gyengülésére számít - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője.

A várható nemzetközi adatok közül kiemelte az Egyesült Királyságból érkező inflációs adatot és a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet márciusi német és euróövezeti gazdasági hangulatindexét. Ballai Zoltán úgy fogalmazott: "a kereskedési napot gyakorlatilag ezek a hírek indítják be".

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén. Hozzátette: a BUX-index hétfői gyengülése a tovább fokozódó kereskedelmi háború, a Facebookkal kapcsolatos jogi vádak és az általános kockázatkerülés felerősödése miatt folytatódhat kedden is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1202,15 pontos, 3,09 százalékos csökkenéssel, 37 689,09 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 20,5 milliárd forint volt. A Mol 112 forinttal, 3,72 százalékkal 2900 forintra csökkent, 3,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 420 forinttal, 3,58 százalékkal 11 310 forintra esett, forgalmuk 10,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 445,50 forintra erősödött, forgalma 346,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 2,24 százalékkal 5445 forintra gyengült, a részvények forgalma 5,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK