Vörösbe borulhat egész Nyugat-Európa

Minimális mínuszban, alig pár ponttal a szerdai záróértékük alatt indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
Dzindzisz Sztefan, 2018. július 5. csütörtök, 08:56
Fotó: MTI/EPA

Elemzők arra számítanak, hogy a londoni FTSE és a frankfurti DAX egyaránt 0,02 százalék, a párizsi CAC index pedig 0,01 százalék csökkenéssel kezdheti a napot - írja az MTI.

Megfigyelők szerint csütörtökön kivárásra rendezkednek be a befektetők egy nappal azelőtt, hogy péntektől Kína és az Egyesült Államok büntetővámokat léptethet életbe egymással szemben.

A csütörtöki európai kereskedést ugyan nem befolyásolja, ugyanakkor a befektetők mégis türelmetlenül várják, hogy mit tartalmaz az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed legutóbbi kamatdöntő ülésén készült jegyzőkönyv. Az este 8 órakor ismertetésre kerülő dokumentumból következtetéseket lehet levonni a jegybank további kamatpolitikájáról. (Tovább erősödött a forint.)

Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,27 százalék, Frankfurtban a DAX-30 pedig 0,26 százalék mínuszban, Párizsban a CAC-40 indexe viszont 0,07 százalék pluszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK