Vörösbe borulhat Európa - csúnya nap lehet a szerdai

Fél százalék körüli mínuszban indíthatják a szerdai kereskedést a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek az előző napi gyengülés után.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 22. szerda, 07:53
Fotó: Reuters

Elemzők szerint a kezdeti trendet a New York-i értéktőzsdék keddi egy százalékot meghaladó gyengülése és az ázsiai börzék két hete legnagyobb, szerdai gyengülése befolyásolhatja. Szerdán nem várható fontosabb makrogazdasági adat, az Európai Központi Bank (EKB) ugyan összeül, de a mostani nem kamatdöntő ülés - írja az MTI.

Kedden a londoni tőzsde FTSE100 indexe 0,69 százalékkal, a frankfurti DAX30 0,75 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,19 százalékkal gyengült.

Szerda reggel fél nyolckor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 40 cent csökkenéssel 50,56 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK