Vörösbe borult Ázsia

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon is mínuszt jeleztek az indexek.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 18. csütörtök, 08:49
Fotó: Napi.hu

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 1,35 százalékkal 19 548 pontra süllyedt, a részvények szélesebb körlét felölelő Topix index pedig 1,32 százalék gyengüléssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde 0,93 százalékkal, a tajvani pedig 0,44 százalékkal gyengült.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,29 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója 0,42 százalékos, a szöuli Kospi mutató pedig 0,31 százalékos gyengülést jelzett. (Megjött a jelzés, véget ért a magyar csoda.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK