Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hétfői kereskedést elsősorban Észak-Korea vasárnapi újabb, immár hatodik kísérleti atomrobbantása befolyásolta. Emiatt egyre nő a feszültség a térségben, ami elriasztja a befektetőket. (Európa és Amerika is kizöldült.)

A Daiwa Securities egyik elemzője azt mondta, hogy a szakértők többsége nem számít semmilyen katonai ellenlépésre a phenjani akcióra.

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 mutatója 0,96 százalék mínuszban fejezte be a kereskedést. Az ausztrál börzemutató 0,38 százalékkal, a tajvani pedig 0,24 százalékkal gyengült - írja az MTI.

Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,86 százalék, Szöul pedig 1,18 százalék gyengülést jelzett, ugyanakkor a sanghaji tőzsde Composite indexe 0,13 százalék pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!