Vörösbe borult Ázsia

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind mínuszban álltak - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. március 7. szerda, 07:53
Fotó: Reuters

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,73 százalék gyengüléssel, 21 261 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,70 százalékkal süllyedt.

A már bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 1,01 százalék, a tajvani börze pedig 0,36 százalék mínuszban fejezet be a napot.

A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,81 százalékos, a sanghaji 0,09 százalékos, a szöuli pedig 0,21 százalékos mínuszban állt.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 56 cent (0,85 százalék) csökkenéssel 65,23 dolláron állt. (Vegyesen kezdett a forint.)

A fotó forrása: AFP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK