Vörösbe borult New York

Az előző napi rekordzárás után indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon - írja az MTI Eco.
Szabó Dániel, 2018. január 10. szerda, 16:23
Fotó: Pixabay

A kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,15 százalék, az S&P-500 index 0,29 százalék, a Nasdaq Composite 0,47 százalék veszteséget mutatott.

Az indexek eddigi lendületes erősödése az adóreformnak és a héten kezdődő negyedik negyedévi tőzsdei eredmény beszámoló szezonnak megelőlegezett befektetői bizalomnak volt köszönhető. A veszteséges szerdai kezdést pedig tőzsdei elemzők annak az értesülésnek tulajdonítják, hogy Kína állítólag az amerikai állampapírok vásárlásának a csökkentésére, vagy beszüntetésére készül.

Az olajár tovább emelkedett a kedden elért három éves csúcsról: az amerikai WTI nyersolaj 0,65 százalékkal hordónként 63,37 dollárra, a Brent nyersolaj 0,41 százalékkal 69,10 dollárra.

A dollár gyengült, az arany ára emelkedett. Az eurót 0,58 százalékkal jegyezték erősebben 1,2005 dolláron, az arany ára 0,55 százalékkal 1320,90 dollárra emelkedett.

A budapesti index a nyitás után szintén mínuszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK