Elemzők várakozása szerint a londoni, a frankfurti és a párizsi tőzsdemutatók 0,3-0,6 százalék közötti eséssel kezdhetik a napot.

Az Egyesült Államok és a világ sok más országa közötti kereskedelmi háború veszélye miatt, valamint annak a hatására, hogy Donald Trump amerikai elnök menesztette külügyminiszterét, mínuszokban zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó indexei és ugyancsak mínuszban fejezték be a szerdai napot az ázsiai börzék.

Szerdán több fontos makrogazdasági adat is befolyásolhatja a trendet. Ezek közül kiemelkedik délelőtt az euróövezet januári ipari termelésére vonatkozó adat, míg délután a februári amerikai kiskereskedelmi forgalommal és a termelői árak alakulásával kapcsolatos számokat ismertetik.

Kedden a londoni börze FTSE100 indexe 1,05 százalékkal, a frankfurti DAX30 1,59 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,64 százalékkal gyengült - írta az MTI.

Szerda reggel fél kilenckor az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára 6 cent (0,09 százalék) csökkenéssel, 64,58 dolláron állt.

Fotó forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!