A fogyasztói bizalmi index és a FedExszel kapcsolatos jó hírek fölfelé hatnak, de a pénzintézetek és a kiskereskedelmi cégek gyengülnek. Szemben Európával, az amerikai piacokra pénteken inkább a bizonytalanság a jellemző. A dollár mélyrepülése az euróval szemben az árupiacokon drágulást idézett elő, az olaj azonban csökkenésbe váltott, ami megviselte az energiacégek részvényeinek árfolyamát is. Az árupiaci drágulás - amelyből az arany ismét kivette a részét - jótékonyan befolyásolta a bányacégek árfolyamát; a Barrick, a világ legnagyobb aranytermelője is drágult. A kereskedés félidejében a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P 500 index is 0,3-0,4 százalékos veszteséget mutat. A pénteki kereskedést egy érdekes incidens is megzavarta: a CNN helyi idő szerint délelőtt jelentette, hogy a parti őrség több lövést adott le egy, a Potomac folyón a Pentagon lezárt körzetébe hatoló hajóra. Az indexek ekkor még emelkedtek, de lendületük csökkent. Nem sokkal később a parti őrség közölte, hogy mindössze gyakorlatozott, és hogy nem is lőttek. A Pentagon környéke a 2001-es terrortámadások évfordulójának megemlékezései miatt volt a szokásosnál szigorúbban lezárva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!