Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,40 százalék csökkenéssel zárta a keddi kereskedést.

A részvénypiaci hangulatot rontotta a Brexitet övező bizonytalanság, emellett az utóbbi időben látott energiaszektorbeli feszültségek tovább fokozták a világgazdasági növekedés lassulása miatti nyugtalanságot, ami erőteljesen visszavetette a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot.

QP | Quality Placement

A keddi kereskedés legnagyobb vesztese a technológiai szektor mellett a pénzügyi ágazat volt. A Deutsche Bank részvényárfolyama rekordalacsonyra esett kedden, miután kiderült, hogy a bank érintett lehetett a Danske Bank pénzmosási ügyében.

A európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 dollár 45 cent mínusszal, 63,34 dolláron állt, a Brent olaj ára idén február óta nem látott szintet is érintett kedden. Elemzők szerint a piac azokra a félelmekre reagál, hogy miközben lassul a globális gazdasági növekedés és mérséklődik a kőolaj iránti keresletbővülés, egyes olajtermelő országok, különösen az Egyesült Államok növeli a termelését.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,46 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 1,03 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,71 százalék csökkenést jelzett.

Az arany unciánkénti ára 0,23 százalékkal, 2,80 dollárral, 1222,50 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1388 dollárt adtak.

Egy friss elemzés alapján a zuhanó tőzsdékhez lassan hozzá kell szokni: már árazzák a válságot a profik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!