Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 84,24 ponttal, 0,33 százalékkal, 25 679,76 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 19,44 ponttal, 0,68 százalékkal gyengült, és 2840,09 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 113,91 ponttal, 1,46 százalékkal lett alacsonyabb, és 7702,38 ponton zárt.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóságot visszavetette az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok miatti aggodalom, emellett a piacok már amiatt is aggódnak, hogy a technológiai vállalatokra kemény csapást mérhetnek a Huawei Technologies kínai óriásvállalatra kivetett amerikai szankciók.

A hétfői kereskedés vesztese ennek következtében a technológiai szektor volt. Az Apple 3,4 százalék, az Intel 2,5 százalék mínuszban, a Huawei beszállítója, a Qualcomm pedig mintegy 5,4 százalékos veszteségben állt nem sokkal a zárás előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!