Vörösben Európa

Nem indul jól a hét az öreg kontinensen.
NAPI, 2013. április 15. hétfő, 10:56
Fotó: Napi.hu

Miután hétfő hajnalban napvilágot látott adatok szerint a várt 8 százalék helyett "csak" 7,7 százalékkal nőtt a kínai GDP, dél felé vették az irányt a főbb európai tőzsdék. A hír az aranyárra és így a bányásztársaságokra is negatív hatással volt, a Randgold Resources már 7,2, a Kazakhmys 6,8, míg a Polymetal International 6,9 százalékos esésben volt délelőtt 11 óra előtt pár perccel, míg a nemesfém 4 százalékot bukott értékéből.

Mindezek hatására a tőzsdék is mínuszban tartózkodtak ekkor, a londoni FTSE-100 0,2, a párizsi CAC-40 0,9, míg a frankfurti DAX 0,8 százalékot zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK