Három hónapnyi emelkedés után, eséssel kezdték az új hónapot a főbb európai tőzsdék, főképp a nap folyamán napvilágot látott felemás makroadatok miatt. Bár a londoni FTSE-100 0,8, a párizsi CAC-40 0,2, míg a frankfurti DAX 0,04 százalékot esett, Peter Dixon, a Commerzbank londoni elemzője a Marketwatch-nak azt nyilatkozta, hogy nem kell félni a nagyobb eséstől, mivel a kereskedők többsége már az év végét várja és elkezdték lezárni a pozícióikat.

Nem sikerült túl fényesre a Budapesti Értéktőzsde napja sem, a hazai index ugyanis 0,1 százalékot vesztett értékéből. Az esésből az OTP kivételével, amely 0,2 százalékot hízott, az összes blue chip kivette a részét: a Mol 0,1, a Magyar Telekom 0,3, míg a Richter 0,5 százalékot esett.

A forgalmat tekintve 3,2 milliárddal az OTP nyert, a második helyen a Richter találjuk 2,2 milliárddal, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a Magyar Telekom van 1,1 milliárddal.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!