Vörösben fejezte be a napot Ázsia

Csökkenéssel fejezte be a kereskedést Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdeindexeinek többsége csütörtökön, követve a New York-i börzét, amely vegyesen zárt azt követően, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve idei első kamatdöntő üléséről szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvből egy hamarosan bekövetkező újabb kamatemelés nagy valószínűségét lehetett kiolvasni.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 23. csütörtök, 10:45
Fotó: Reuters

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,04 százalékkal, 19 371,46 pontra, míg a szélesebb körű Topix-index 0,05 százalékkal, 1556,25 pontra esett. A nagyobb vállalatok árfolyama esett, főleg a pénzintézeteké az amerikai kötvényhozamok csökkenése miatt, míg a közepes kapitalizációjú vállalatok részvényei vonzották a vásárlókat.

Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,35 százalékos veszteségben, 5784,66 ponton zárt: a nyersanyagkapcsolt vállalatok és a közműcégek szektora egyaránt nagyjából 2 százalékot veszített értékéből, ami semlegesítette a többi alindex nyereségét - írja az MTI.

A dél-koreai Kospi alig változott, 0,05 százalékos pluszban, 2107,63 ponton zárt, miután a jegybank a várakozásokkal összhangban - immár a nyolcadik egymást követő hónapban - változatlan szinten hagyta az 1,25 százalékos irányadó kamatot.

Három nyereséges nap után Kínában veszteségben zártak az indexek: a piacok aggódnak a készülő új vagyonkezelési szabályok és a vagyonadó kiszélesítését célzó tervek miatt is. Főleg a fogyasztási cikkeket gyártó, az energetikai és az ingatlanipari cégek árfolyama csökkent. (New Yorkban tegnap nem volt egyértelmű irány.)

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,30 százalékkal, 3251,37 pontra, a második legnagyobb kínai tőzsde, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index 0,11 százalékkal, 10 432,642 pontra, a Sanghajban és Sencsenben jegyzett 300 legnagyobb társaság CSI-300-as indexe pedig 0,47 százalékkal 3473,32 pontra esett.

Hongkongban az irányadó mutató, a Hang Seng 0,39 százalékos mínuszban, 24 107,00 ponton zárt. A befektetők profitot realizáltak, miután az index szerdán nyolc és fél havi csúcsának közelében zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK