New Yorkban a Wall Street vezető indexei, a DJIA-30 és az S&P-500 indexek 0,51 és 0,43 százalékos eséssel kezdték a pénteki kereskedést, a Nasdaq Composite index pedig 0,64 százalékkal gyengült.

A befektetői hangulat pénteki romlását a borúsabbá vált globális gazdasági növekedési kilátásokra vezetik vissza tőzsdei szakértők. Az előző napi, csütörtöki árfolyamgyengülést pedig az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok körüli bizonytalanságok elmélyülésének tulajdonították, amit az euróövezeti gazdasági növekedési kilátások lefelé korrigálása csak tovább fokozott - adta hírül az MTI.

Az olajár az OPEC termeléscsökkenésének köszönhetően emelkedett pénteken, a hetet azonban a világgazdasági növekedési kilátások romlása miatt ezzel együtt is árcsökkenéssel fejezi be. A WTI ára 0,57 százalékkal hordónként 52,94 dollárra, a Brent ára 1,14 százalékkal 62,33 dollárra emelkedett.

A dollár árfolyama kissé gyengült, az arany ára a részvénypiaci árfolyamcsökkenést ellentételezve emelkedett. Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik erősebben 1,1345 dolláron, az arany ára 0,20 százalékkal unciánként 1316,80 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!